Natuurgebied Den Dotter, ideaal voor een weekendje wandelen tijdens een verblijf bij B&B Dotter17 in Aaigem

Landelijke regio

Hoewel onze B&B vlakbij grote steden als Aalst, Ninove, Gent en zelfs Brussel ligt is Dotter17 vooral erg landelijk gelegen. Je wandelt zo het aangrenzende natuurgebied Den Dotter in en je verblijft op een steenworp van de prachtige Vlaamse Ardennen. Daarnaast heeft onze landelijke regio nog enkele originele molens die zeker een bezoekje waard zijn.

Ontdek onze landelijke regio

Wie de landelijke regio rond Dotter17 bezoekt staat ervan versteld hoe dicht we ons bij grote steden en zelfs bij belangrijke KMO-zones bevinden. Want hoewel we heel strategisch gelegen zijn tussen belangrijke economische en toeristische pleisterplekken is Aaigem in de eerste plaats erg landelijk.

Zo kom je bij ons helemaal tot rust na een dagje shoppen of cultuur, maar ook wie voor het werk bij ons verblijft vergeet alle stress wanneer je thuiskomt in onze groene omgeving. Hier ontdek je – omringd door alle comfort – het landleven zoals het er al eeuwenlang aan toe gaat.

Fiets of wandel langs de talrijke hoeves en boerderijen, tussen de uitgestrekte velden, over de heuvels en door de dalen in de omgeving Laat je verbazen door het grote aantal wind- en watermolens in de streek. Wil je op zoek gaan naar de mooiste plekjes? Vraag zeker raad aan gastvrouw Lieve en gastheer Dries die er graag zelf op uit trekken.

Landelijke bezienswaardigheden

In ons dorp alleen al zijn er nog drie originele molens die symbool staan voor het landelijke leven dat je er vandaag nog steeds kan voelen. Je kan de Kruiskoutermolen, een windmolen uit de 14e eeuw, bezoeken en komt er alles te weten over het eeuwenoude molenaarsberoep. En ook in onze buurgemeente Herzele vind je nog prachtige windmolens op wandelafstand van Dotter17.

Maar we hebben eveneens verschillende oude watermolens in ons dorp. De Engelsmolen (die nu helemaal wordt gerestaureerd) en de Ratmolen zijn daar mooie voorbeelden van. Erpe-Mere alleen heeft maar liefst 12 molens waarvan er enkele te bezoeken zijn. Ideaal om dit erfgoed te bekijken bij een wandeling of fietstocht in de buurt. Een landelijke regio als de onze nodigt hoe dan ook uit tot urenlang wandel- en fietsplezier.

Wij bevinden ons namelijk op de grens van de Vlaamse Ardennen, één van de meest typerende rurale landschappen in ons land. Ook hier vind je typisch Vlaamse ambachten, denk maar aan de talrijke brouwerijen in de buurt.

En hoe kan je het platteland beter ontdekken dan te paard? Paardenliefhebbers zijn bij ons helemaal in hun nopjes. Wij hebben eigen paarden waarmee je een wandeling in de omgeving kan maken, maar ook wie zelf een eigen paard wil meebrengen is bij ons meer dan welkom.

Meer weten over mogelijke uitstappen in onze landelijke regio? Neem alvast contact met ons op. We verwelkomen je graag voor een relax en onvergetelijk verblijf bij Dotter17.