Wandelen in de buurt van onze B&B

Wandelen

Onze B&B ligt aan de poort van de prachtige Vlaamse Ardennen. Dat staat garant voor urenlang wandelplezier met unieke uitzichten. Maar ook voor de eigen deur vertrek je korte of langere mooie wandelingen. Of je nu een blokje om wil gaan of er liever een hele dag op uit trekt, nadien kom je heerlijk thuis bij Dotter17.

Wandelen in de buurt

Dotter17 grenst aan het natuurgebied Den Dotter. Dat alleen al nodigt uit tot lange wandelingen. Zo is er de 9,5 km lange Den Dotter Wandelroute die je gewoon voor de deur kan starten. Maar ook de Galgenveldwandeling van 10 km door het Koutergebied is vlakbij.

Maar in Aaigem vind je ook tal van trage wegen. Kleine veldwegen die toegankelijk zijn voor voetgangers. Onze gemeente heeft een kaart gemaakt van deze wegen en er meteen enkele suggesties voor wandelroutes op gezet: een lus van 4,3 km en eentje van 7,8 km.

Je kan in onze B&B ook steeds gratis een wandel GPS huren. Hierin kan je alle wandellussen doorheen Erpe-Mere terugvinden, ook de 10.000 stappen wandeling. De KOP wandeling is ook zeker een aanrader. Deze wandeling vertrekt op 100 meter van onze B&B aan de kerk van Aaigem. Meer info via: http://kopaaigem.be/wandeling-1.html

Zet je liever een stadswandeling op het programma? Doorheen Gent en Aalst vind je eindeloze wandelmogelijkheden.

Wandelparadijs de Vlaamse Ardennen

Net zoals de Vlaamse Ardennen het ideale decor vormen voor unieke fietstochten komen ook wandelaars er stevig aan hun trekken. Het aantal wandelroutes is er bijzonder uitgebreid. Met wandelingen van 4 km tot bijna 30 km kunnen recreatieve stappers tot uiterst sportieve trekkers er terecht.

Wil je liever je eigen wandeling helemaal op maat maken? De Vlaamse Ardennen beschikken over een eigen wandelroutenetwerk dat zich uitstrekt van Kortrijk tot de rand rond Brussel. Download de app en stel je route samen, zo kort of zo lang je zelf wil.

Na een heerlijke wandeling kan je zalig relaxen in onze B&B. We geven je ook graag tips voor culinaire verwennerij in de buurt. Dan kan je zowel tijdens als na het stappen genieten van al het lekkers dat onze streek te bieden heeft.

Heb je wandelinspiratie nodig? We trekken graag zelf eropuit en kunnen je massa’s tips geven en vertellen waar de mooiste plekjes zijn. Vraag er zeker naar! Wil je meer weten over wandelen in de buurt van Dotter17 of organiseer je graag een wandelweekend met vrienden of familie? Neem zeker contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.