Bezoek één van de vele interessante brouwerijen die onze regio rijk is

Brouwerijbezoek

De omgeving van Dotter17 heeft je heel wat te bieden. Want naast de prachtige natuur die uitnodigt tot wandelen, fietsen of paardrijden en de mooiste steden zoals Gent of Aalst voor een dagje shoppen of cultuur zijn er in onze buurt ook enkele brouwerijen die zeker een bezoekje waard zijn! Je verblijf bij ons combineren met een brouwerijbezoek is een leuke en leerrijke activiteit voor iedereen.

Brouwerijbezoeken in de buurt

We hoeven je niet te vertellen dat België bij uitstek een bierland is. We kennen allemaal de grote producenten, maar er zijn in ons land ook nog veel ambachtelijke en microbrouwerijen. Die maken originele bieren die niet overal in de handel te koop zijn.

In de buurt van Dotter17 vind je ook enkele van deze brouwerijen. Je verblijf bij ons is de ideale manier om kennis te maken met al het lekkers dat we in onze regio maken. En in combinatie met een brouwerijbezoek leer je er meteen ook alles over.

Vlakbij ons vind je microbrouwerij De Glazen Toren waar onder andere het lokale Saison d’Erpe-Mere en Oilsjtersen Tripel – het officiële stadsbier van Aalst – worden gebrouwen. Ambachtelijke natuurbieren, met regionale ingrediënten en zonder kunstmatige toevoegingen, daar staat De Glazen Toren voor.

Maar zelfs in Aaigem wordt weer heerlijk bier gebrouwen. Want 60 jaar na het verdwijnen van Brouwerij Torrekens heeft ons dorp met Brouwerij Aaigem weer een eigen bier. Het Aaigems Blond en het Aaigems Bruin zijn frisse, ambachtelijke lokale bieren die je moet hebben geproefd!

Andere brouwerijen uit de omgeving

Natuurlijk zijn er rondom onze B&B ook nog andere brouwerijbezoeken mogelijk die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Probeer zeker de Toria Blond of Toria Tripel van de Hoevebrouwers uit Zottegem. In hun gezellig proeflokaal vertellen ze je graag over de geschiedenis van dit heerlijke lokale bier, met proeverij, natuurlijk.

Een gekend bier bij de liefhebbers is de Witkap Pater van brouwerij Slaghmuylder uit Nivove. Wist je trouwens dat ze naast de gekende Witkap Pater bieren ook een heel bijzonder kerstbier brouwen? Een bier dat een erkenning als streekproduct kreeg! En uiteraard is de brouwerij te bezoeken met een lokale gids.

Nog een icoon uit de Belgische biergeschiedenis en op een steenworp afstand van Dotter17 is Brouwerij Roman in Oudenaarde. Roman is de oudste familiebrouwerij van het land en brouwt gekende bieren als Ename, Adriaen Brouwer en Sloeber. Maar ze maken eveneens wat minder gekende en toch heel bijzondere bieren! Zonder twijfel een bezoek waard, en zeker te combineren met een mooie fietstocht in de Vlaamse Ardennen.

Of wat dacht je van een bezoek aan brouwerij Huyghe in Melle waar het wereldberoemde Delirium Tremens bier wordt gebrouwen. Maar het bier met de kenmerkende roze olifant is niet het enige product van de brouwerij. Er zijn nog een hoop andere verrassende bieren te ontdekken.

Meer weten over de combinatie van je verblijf bij ons met een brouwerijbezoek of met een andere activiteit? Neem alvast contact met ons op voor alle informatie en tips.