Geocaching is de ideale activiteit om samen met de kinderen te doen

Geocaching

Het principe van geocaching is even eenvoudig als geniaal. Op basis van coördinaten in een app voor je smartphone ga je op zoek naar verborgen caches in de stad of in de natuur. Je ontdekt nieuwe plekjes en kinderen vinden het heerlijk om geheime schatten te zoeken. De app werd wereldwijd al miljoenen keren gedownload. Kom bij Dotter17 je geocache skills testen en ontdek de spannendste manier om de omgeving te verkennen.

Geocaching bij Dotter17

Op het platteland, in natuurgebieden of in steden, overal ter wereld gaan mensen op zoek naar de verborgen caches die dit spel zo uniek maken. Ook in de omgeving van onze B&B zitten er behoorlijk wat van die caches verstopt.

Dankzij de ligging naast het natuurgebied Den Dotter maar ook dankzij de nabijheid van verschillende molens, monumenten en steden kunnen wij je het ultieme kader bieden voor dagenlang zoekplezier. Geocaching is dus de ideale manier om met het hele gezin de prachtige omgeving van ozne B&B te ontdekken.

Lekker sportief, trek eropuit!

We krijgen heel regelmatig geocaching liefhebbers op bezoek bij Dotter17. We weten dat sommige caches in de buurt iets makkelijker te vinden zijn, maar er zijn er ook van een heel ander niveau. De oude molens in de buurt hebben behoorlijk wat gaatjes en spleetjes waar zo’n cache in zou kunnen zitten. En die laten zich niet zo snel ontdekken.

Het zal je trouwens niet verbazen dan de mooie Vlaamse Ardennen het ideale decor vormen voor een spannende jacht op de caches. Onze B&B is schitterend gelegen aan de rand van die prachtige streek. Bij ons vind je alle faciliteiten om ook met de fiets op geocahe jacht te gaan.

Liever op schattenjacht in de stad? Nabijgelegen steden als Aalst, Gent en Geraardsbergen belonen jullie met honderden caches die je de stad op een originele manier laten kennen. Zo maak je van je stedentrip een unieke ervaring waar zowel volwassenen als kinderen bijzonder veel plezier aan zullen beleven.

Meer van dat?

Geocache is veel meer dan het zoeken naar verborgen caches. Je kan het spel ook uitbreiden met geocaching mysteries en multi caches waardoor je nog een extra dimensie aan het spel toevoegt. Het gaat er dan niet enkel om zoveel mogelijk verborgen schatten te vinden, bij raadsels en multi caches leidt de ene tip je naar de andere.

Wil je meer weten over geocache? Kijk dan zeker eens op de geocaching website. Je kan de geocaching app downloaden en meteen kan je aan de slag. Ben je op zoek naar mooie geocache plekjes in en rond Aalst? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. We vertellen je er graag alles over!