Reserveer nu jouw alpaca wandeling bij Dotter17

Alpaca wandeling

Je wil je verblijf bij Dotter17 combineren met een originele activiteit voor de hele familie of met een groep vrienden? In samenwerking met Alpaca Bambrugge kan je bij ons een Alpaca wandeling boeken. Een onvergetelijk moment met een verrassende diersoort.

De alpaca’s

Bij Dotter17 zijn we gek op dieren. We trekken er bovendien graag mee in de natuur. Bij ons vind je eindeloze mogelijkheden om te gaan paardrijden op één van onze, of met je eigen paard. Maar wie iets helemaal anders wil kunnen we nu ook een alpaca wandeling voorstellen.

Alpaca’s – of Berglama’s, zoals ze ook worden genoemd – komen oorspronkelijk uit de hoogvlakten van Zuid-Amerika waar ze bijzonder graag geziene dieren zijn en waar hun wol gebruikt wordt voor de warme, traditionele klederdracht.

De dieren worden intussen ook bij ons steeds populairder en dat is niet verwonderlijk. Alpaca’s zijn namelijk heel sociale dieren die een erg rustig karakter hebben. Ze hebben niet alleen een hoge aaibaarheidsfactor, ze kunnen een sterke vertrouwensband opbouwen met de mens. Daarom worden de dieren vaak gebruikt bij therapie- en coachingsessies. En dankzij onze samenwerking met Alpaca Bambrugge kan je nu ook zelf op stap met deze lieve vrienden.

Alpaca wandeling

Wil je de rust en het (sociale) contact met de alpaca’s zelf ervaren, dan boeken wij een wandeling voor jou. Reken gemiddeld zo’n twee uur wandelen, onder begeleiding van Kris, de eigenaar van de alpaca boerderij. Voor je vertrekt krijg je meer informatie over deze prachtige dieren en leer je hun vertrouwen winnen.

Zo’n wandeling leent zich natuurlijk tot schitterende fotomomenten want met een alpaca ga je niet elke dag op stap. Gelukkig maakt Kris graag foto’s die hij je na de wandeling toestuurt. Zo heb je een blijvend souvenir van een onvergetelijke activiteit.

Wie meer wil kan ook kiezen voor een wandeling met tussenstop of voor koffie en taart nadien. Je kan individueel op stap gaan – met begeleiding – of kiezen voor een groepsactiviteit. Wil je een professionele fotograaf mee op pad? Ook dat kan! Kris zorgt samen met ons voor een programma op maat.

Meer weten over deze alpaca wandeling? Surf dan even naar alpacawandeling.be.