Breng je eigen paard mee en ga op stap

Paardrijden

Bij Dotter17 houden we enorm veel van paarden. We hebben er zelf ook staan en willen onze gasten laten genieten van een verblijf met hun paard. Inderdaad: bij ons komt je paard mee op vakantie! Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om met één van onze dieren te gaan paardrijden. Lieve en Dries vertellen je graag waar je de mooiste parcours uit de omgeving kan vinden.

Paardrijden in de omgeving

In de omgeving van onze B&B heb je alle mogelijkheden voor korte of langere trektochten te paard. Eerst en vooral ligt Dotter17 aan het prachtige natuurgebied Den Dotter, maar de honderden kilometers veldwegen in de directe omgeving nodigen ook uit tot langere tochten. Omdat we er zelf graag op uit trekken kunnen we je de mooiste paadjes en plekjes laten zien die je te paard kan verkennen.

Onze gasten kunnen de paarden van Dotter17 gebruiken voor hun uitstap. Voel je je nog niet zo vertrouwd met een paard? Kies er dan voor om eerst een initiatie te volgen bij ons. We hebben een eigen piste en leggen je alles van A tot Z uit. Daarna gaat Dries graag mee op stap om je de prachtige omgeving te laten zien.

Indien u graag een wandeling maakt, is het aanbevolen om enige ervaring te hebben en de 3 gangen (wandel, draf en galop) te beheersen.

Volg je graag een vast traject? Geen probleem, in de buurt vindt je verschillende ruiterpaden voor urenlang rijplezier. Aan jou de keuze!

Op vakantie met je eigen paard

Als trouwe paardenfans weten we maar al te goed hoe belangrijk de dieren zijn voor hun eigenaars en berijders. Wanneer je op vakantie gaat is het niet altijd makkelijk om je paard te moeten missen. Vooral het voeden en onderhouden van je viervoeter laat je niet graag aan eender wie over.

Bij ons kan je ook tijdens je vakantie blijven paardrijden met je eigen paard want wij hebben voor de dieren goed uitgeruste, ruime en propere stallingen ter beschikking zodat ook zij van de vakantie kunnen genieten. Jouw ros krijgt van ons de allerbeste verzorging en uitgekiende voeding. Onze stallen bieden de dieren veel bewegingsruimte en bovendien kunnen de paarden oogcontact hebben met elkaar.

Of je nu een ervaren ruiter bent of slechts je eerste stappen met paardrijden wil zetten, bij ons kan je hoe dan ook terecht voor een onvergetelijke vakantie met je eigen of één van onze paarden. Wil je meer weten? Neem contact met ons op voor alle informatie.